Hoe zeg ik mijn abonnement op een Wister dienst op?

Zodra u gebruik maakt van een van Wister's diensten, kunt u op elk gewenst moment deze opnieuw opzeggen. De prijs voor deze dienst wordt rechtstreeks via uw Proximus factuur geïnd.

De benamingen voor de Wister diensten op het Proximus netwerk zijn de volgende: XXO01, XXO02, XXO03, XXO04, XXO05, XXO06, XXO07, XO21T, XO22T, XO23T, XO24T, XO25T, XO26T, XO27T, GP15, GP16, GP15M en GP16M

Om uw abonnement op de dienst op te zeggen, moet u een van de volgende handelingen uitvoeren:  Zoek op uw smartphone het sms-bericht, verstuurd door het nummer: 8850.

1
Het bericht zou er als volgt moeten uitzien: 

Gratis sms: u heeft een abonnement op “naam van de dienst”, 24H € 0,00. Wordt automatisch verlengd € 9,99/week. Annuleren: //s.wister.biz/?r=”naam van de dienst". Tel.:  +3216270878

Zodra u op de link in het sms-bericht van nummer 8850 hebt geklikt, zult u toegang krijgen tot de Wister dienst(en) waarop u hebt ingeschreven. 

2
U wordt naar een pagina gebracht waar u moet bevestigen dat u 18+ bent

3
Door te klikken, krijgt u toegang tot de Wister diensten en kunt u talloze video's bekijken
4
Scrol naar het einde van de pagina waar een lijst met links staat, via een van de links kunt u het abonnement op onze dienst opzeggen: U moet dus klikken op "Afmelden
5
Klik op “Ja - opzegging 9,99 EUR / week uitvoeren”

6
Daarna wordt u naar een pagina gebracht waar u een vragenlijst kunt invullen om ons dienstenaanbod te verbeteren. Dit is geheel optioneel en u kunt ook rechtstreeks naar het einde van de pagina gaan: 

7
Onderaan de pagina kunt u klikken op “Ga verder met de uitschrijvin” om het stopzetten van uw Wister abonnement te bevestigen. 

8
Vervolgens krijgt u de volgende pagina te zien waarop uw opzegging wordt bevestigd: “Uw verzoek tot opzegging werd goed ontvangen en uitgevoerd”

U bent nu volledig uitgeschreven van deze dienst. Het is echter mogelijk dat u op een andere dienst uit de lijst geabonneerd bent, vandaar dat u de handeling eventueel dient te herhalen via het sms-bericht waarmee de andere dienst werd bevestigd. 

Indien u problemen ondervindt om een abonnement op te zeggen of als u geen bericht met de sms-bevestiging hebt, neem dan contact op met de klantendienst: 

Klantendienst

Telefonisch:  +3216270878 (nummer in België, oproep zonder bijkomende kosten)

Per e-mail: serviceclients@wister.fr met vermelding van uw telefoonnummer en de naam van uw provider